لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۷ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۰۰

"افغانستان در منطقه از لحاظ مرگ و میر مادران در رده اول قراردارد"


ازدواج های قبل از وقت،باور ها و عنعنات ناپسند، مشکلات امنیتی و کمبود مراکز صحی از عوامل عمده افزایش مرگ و میر مادران در افغانستان خوانده می شود.

فیروزالدین فیروز وزیر صحت عامه افغانستان روز چهارشنبه درنشست تجلیل از روزجهانی زن درکابل گفت که بلند بودن سطح مرگ و میر مادران یکی از نگرانی های آنان می باشد.

وی افزود که توجه لازم به صحت زنان و مادران در صدر برنامه های کاری آنان قرار داشته و به همین دلیل برای حدود سه هزار تن در 32 ولایت کشور دوره های آموزش قابلگی را ایجاد کرده اند:

" چنانچه ارزیابی های ملی خطرات و آسیب پذیری سال 2012 نشان میدهد که ولادت ها به کمک ماهیرین ولادی بین سالهای 2007 الی 2012 از 24 فیصد به 40 فیصد افزایش یافته است،و به اساس گزارشها که درسال 2014 توسط سازمان صحی جهان منتشر شده هنوز هم افغانستان از لحاظ مرگ و میر مادران در رده 27 ام در سطح جهان و در رده اول در سطح منطقه قرار دارد. "

به گفتهء آقای فیروز وزارت صحت عامه به همکاری وزارت های حج و اوقاف، امور زنان و اکادمی علوم توانسته تا برای بهبود وضعیت صحی زنان، برنامه های آگاهی دهی را در ولایات کشور تطبیق کند.

در این حال یونیسف یا صندوق وجهی سازمان ملل برای اطفال نیز ازبلند بودن سطح مرگ و میر مادران درافغانستان ابراز نگرانی میکند.

عزیز فروتن مسوول مطبوعاتی اداره یونیسف در کابل به رادیو آزادی گفت که این اداره به کمک وزارت صحت عامه افغانستان تلاش کرده تا با راه اندازی خدمات صحی در این کشور میزان مرگ و میر مادران را کاهش دهند:

" یونسف درتلاش است تا در سراسرافغانستان فعالیت های را روی دست گیرد تا که میزان مرگ و میر مادران کاهش یابد، اما در برخی از موارد دور بودن مراکز صحی و فاصله میان آنها،باور های نا پسندیده که برای خانم ها اجازه نمی دهند تا درشفاخانه ولادت کنند و در برخی موارد هم ازدواج های قبل از وقت باعث افزایش میزان مرگ و میر مادران شده است. "

آقای فروتن گفت که سطح مرگ و میر مادران در ولایات جنوبی و شمالی افغانستان بیشتر بوده است.

این در حالیست که مرگ و میر مادران در افغانستان هنوز هم از مشکلات عمده به شمار میرود.

کارشناسان به این باور اند که با وجود ده ها میلیون دالر کمک جامعه جهانی به سکتور صحت در افغانستان هنوز هم عرضه خدمات صحی به مردم بخصوص به زنان و کودکان طوری که لازم است صورت نمی گیرد.

لیزا حیدری

XS
SM
MD
LG