لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۳۱ ثور ۱۴۰۴ کابل ۱۲:۵۵

تولید و نشر فلم های افغانی در سینما ها چگونه است؟


هر چند عمر سینما نسبت به دیگر هنر ها کم دانسته شده است اما برای نخستین بار سینما در کشور در زمان امیر امان الله خان ایجاد شد و تا سال 1349 هجری شمسی در سراسر کشور سینما ها افزایش یافت.

در حال حاضر بیش از 80 موسسه فلم سازی خصوصی به صورت رسمی در کشور فعالیت دارند و برخی از جوانان هم علاقه مند تماشای فلم های افغانی در سینما ها هستند اما شماری شان با استفاده از داستان های نامناسب برخی از فلم های افغانی فلم های خارجی را ترجیح می دهند در حالیکه سینما هنر هفتم است و باز گو کننده حقایق یک جامعه می باشد اما زمانیکه با تعدادی از جوانان روبرو شدیم از تولید فلم های افغانی لب به شکایت گشوده می گفتند، فلم ها از کیفیت خوبی برخوردار نبوده و چندان علاقه ندارند که پای تماشای فلم های بینشینند.

شاهپور که علاقه مند تماشای فلم در سینما است می گوید، در سینما ها فلم های افغانی به نشر گذاشته نمی شود همچنان در جامعه ما باید فلم های ساخته شود که مطابق رسم و رواج افغان ها باشد نه با تقلید از فلم های هندی و غربی که به فرهنگ ما صدمه برساند ...

این موضوع را در صفحه فیسبوک هوای تازه هم گذاشته بودیم که شماری از جوانان مطلب را لایک نموده و کامنت گذاشته بودند:...

عبدالمعین فرشید محصل پوهنتون بامیان در صفحه فیسبوک هوای تازه نوشته است: نشر فلم های افغانی خیلی کمرنگ است. ما خلیلی مشتاق دیدن فلم های افغانی هستیم اما چه کنیم که سینمای افغانستان را فلم های دیگر کشورها گرفته است یعنی خود گم کرده ای بیگانه پرست شده.

رها ریحان نوشته است:
زمانیکه فلم های افغانی نشر می شود و میبینم، واقعاً احساس حقارت می کنم که این افغان های ما چی تهیه می کنند جهان به کجا رسیده و ما در کجا قرار داریم، همه کاپی از فلم های هندی که هیچ به فرهنگ و کلتور ما مطابقت ندارد جای افسوس است.

عزت الله رقیب زی نوشته:

بلی باور دارم که نشر فلم های افغانی در سینما ها کم رنگ شده ما علاقه مند تماشای فلم های افغانی هستیم از فلم های پاکستانی کرده فلم های افغانی بسیار خوب است، اما در تولید و کیفیت خوب آن باید توجه صورت گیرد.

عیسی جانان هنر پیشه فلم های افغانی که مدت سی سال از فعالیت اش در عرصه سینما می شود می گوید:

تماشای فلم در سینما یک لذت خاص دارد اما نسبت به گذشته در افغانستان هیچ گونه فلمی ساخته نمی شود که آموزنده و مطابق رسم و رواج کشور باشد وی از کار و فعالیت پردوکشن و کمپنی های فلم سازی ناراض بود.

ممنون مقصودی یکتن از هنرمندان فلم های افغانی می گوید:

آنچه که در فلم های افغانی به تصویر کشیده می شود نه کیفیت دارد و نه آموزنده است دلیل آنرا در بی تجربه گی کارگردانان و نداشتن تحصیلات عالی تخصصی شان می داند.

عیسی جانان هنر پیشه سینما باز هم می گوید:

در گذشته برای اجرای یک دیالوگ کوچک سراغ هنرپیشه را می گرفتن تا پیدا شده و آن نقش را اجرا کند اما در حال حاضر از روی کوچه یکی خواسته می شود و نقش برایش داده می شود که کلان ترین ضربه به فلم های افغانی و سینما است.

ممنون مقصودی هنر پیشه سینمای افغانستان گفت، یک فلم خوب و با ارزش که تولید می شود دارای چهار عنصر می باشد که برخی از فلم سازان و کارگردانان آنرا مد نظر نمی گیرند.

آقای مقصودی در ادامه افزود، در گذشته افغان فلم و وزارت اطلاعات فرهنگ یک بورد مسلکی داشت که فلم های که تولید می شد از طرف آنها چک و بررسی می شد اما در حال حاضر از آن خبری نیست.

زمانیکه از مسولان افغان فلم در مورد کم کیفت بودن فلم های افغانی و بررسی فلم ها از جانب آنها پرسیدیم با سخنان محمد ابراهیم عارفی رییس افغان فلم مواجه شدیم که گفت، افغان فلم هم از کم کیفیت بودن فلم های افغانی شاکی است چرا که در قانون اساسی و رسانه ها حق نشر و تولید فلم ها آزادی گذاشته شده است.

اما عیسی جانان هنر پیشه سیمنا می گوید، آزاد گذاشتن پرودکشن ها و کمپنی های فلم سازی خصوصی تا حد فلم های افغانی را کم کیفیت ساخته است و این بی توجهی افغان فلم و وزارت اطلاعات فرهنگ را نشان می دهد.

جلال نورانی ریس مطابع آزادی وزارت اطلاعات و فرهنگ می گوید، از تولید و نشر برخی از فلم های افغانی راضی نیستند چرا که هر موسسه شخصی که فلم تولید می کند نظر به قانون رسانه ها، نمی توانیم پیش از نشر فلم آنان را سانسور کنیم به همین دلیل فلم های بی کیفیت و بی محتوا تولید می کنند.
اما هر گاه در فلم صحنه های که با اخلاقیات پذیرفته جامعه در تصادم باشد با آنها برخورد قانونی صورت می گیرد.

محمد ابراهیم عارفی رییس افغان فلم گفت، دولت در گذشته به سینما و فلم های افغانی چندان توجهی نداشت اما بعد از اینکه به رییس جمهور اشرف غنی نشستی داشته اند روی قانونی کار کرده اند و به دولت راجع نموده که در این راستا دولت در عرصه سینما کمک خواهد کرد.

همچنان مسولان افغان فلم می گویند که سینما های شهر کابل در اخیتار وزارت های مالیه، امور زنان، شاروالی کابل و اجاره داران قرار داشته و مسوولان این سینما ها به میل خود کار می کنند.

محمد ابراهیم عارفی رییس افغان فلم به دولت پشنهادی داشت و گفت که کار را به اهل کار بسپارد و مدیریت سینما ها را به افغان فلم واگذار کند.

در اخیر آقای عارفی رییس اففان فلم برای فلم سازان و کارگردانان و جوانانی که در عرصه فلم سازی قصه، داستان و سوژه های خوبی داشته باشند همکاری می کند و در آینده برنامه های را روی دست دارد که می تواند فعالیت های سینمای کشور را بهبود بخشد.
شما می توانید برنامه هوای تازه را طریق ویب سایت رادیو آزادی www.radioazadi.com و صفحه ( Hawa e Taza) هم بشنوید و هم بخوانید.

ترتیب کننده برنامه هوای تازه: فروزان حبیب زاده
وقت نشر برنامه: هفته دو بار روز های شنبه و سه شنبه

please wait

No media source currently available

0:00 0:14:45 0:00
لینک مستقیم

XS
SM
MD
LG