یک مادر بزرگ که با خانواده اش از شهر کوبانی عراق فرار کرده می گوید، آنها در شهر کوبانی مالک چندین دوکان تلویزیون و تیلفون فروشی بوده و از خود زمین و ملک داشتند.
خانم ورده می گوید، زمانیکه خانواده او برای نجات زنده گی شان نخست به ترکیه و از آن جا به کردستان عراق آمدند، همه مال و دارایی شان را در شهر کوبانی رها کردند.
اعضای خانوادهء این زن عراقی پس از پیشروی جنگجویان گروهء داعش درماه نوامبر سال گذشته به سوی شهر کوبانی تنها با لباس های جان شان از این شهر فرار کرده و همهء مال و جایداد شان را در آنجا رها کردند. خانم ورده گفت:
" ما خانه و جایداد خود را در آنجا گذاشیم و یگانه چیزی را که توانستیم نجات دهیم جان فرزندان ما بود."
خانم ورده حکایت فرار خانواده خود را درماه دسامبر دریک مصاحبه ویدیویی به ادارهء انکشاف بین المللی بریتانیا، بیان کرد.
بر اساس معلومات این اداره، در سال 2014 میلادی دو ملیون نفر به خاطر ترس از گروهء دولت اسلامی از عراق بی جاشده و حملات گروهء داعش در شهر کوبانی 150 هزار نفر را مجبور به ترک روستا های شان کرد.
سیل از بی جا شده ها بعد از آن از عراق سرازیر شدند که جنگجویان گروهء دولت اسلامی صد ها تن از باشنده های محل را اعدام کرده گفته اند که آنها مسلمان نیستند.
بسیاری از خانواده ها مانند خانوادهء ورده نتوانستند به جز از لباس های تن شان چیزی را با خود انتقال دهند.
خانم ورده گفت، هیچ کسی به خوشی خانه خود را ترک نمی کند.
این زن سالخورده می گوید، زمانیکه برای اولین بار این جا رسیدند، هیچ چیزی نداشتند. او گفت:
" اعضای خانواده اش به غذا، لباس و سرپناه نیاز داشتند."
ادارهء کمشنری عالی سازمان ملل متحد در امور مهاجرین برای خانواده های بی جاشده، شکر، برنج، حبوبات، صابون و شامپو توزیع کرد.
خانم ورده می گوید:
" اکنون ما می توانیم حداقل کودکان خود را تغدیه کنیم."
اما پس ازاینکه ملیشا های کرد به حمایت نیروهای هوایی توانستند، جنگجویان گروه تندرو دولت اسلامی را از کوبانی خارج کنند، عدهء ازمهاجرین بازگشت به خانه های شان را آغاز کردند. تخمین می گردد، حدود 25 هزار نفر دوباره به شهر کوبانی بازگشته اند.
انور مسلم رییس شورای شهر کوبانی به خبرگزاری دویچولی آلمان گفته است که 70 در صد شهر کوبانی تخریب شده و 40 در صد آن بخصوص در جنوب شرق شهر به مخروبه مبدل شده است.