لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۳ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۴۳

پروسه کمک رسانی برای آسیب دیدگان حوادث طبیعی اخیر جریان دارد


بارندگی های بی سابقه اخیر بر علاوه اینکه در اکثر ولایات افغانستان تلفاتی برجا گذاشت برخی از زمین های زراعتی، راه های مواصلاتی، پل و پلچک ها را نیز تخریب نموده است.

عبدالله عبدالله رییس اجرائیه حکومت روز یکشنبه در کابل به خبرنگاران گفت، تخمین خسارات ناشی از بارندگی های اخیر تا حالا ممکن نیست اما بررسی ها در مورد جریان دارد.

آقای عبدالله می گوید، هر چند در این زمینه از سوی حکومت و کشور های کمک رسان همکاری های لازم صورت گرفته اما او تاکید می کند که آسیب دیده گان به کمک های بیشتر نیاز دارند:

"در ولایات کشور رسیدگی های لازم صورت گرفته، یعنی گفته می توانیم که از لحاظ تخنیکی اوضاع تحت کنترول است، حامیان بین المللی و دوستان افغانستان که ما را مساعدت کرده اند همه با هم در فکر رسیدگی وضعیت مردم بودیم و هستیم.

انشاء الله که بتوانیم یک قسمت از مشکلات که بر مردم ما در ولایات مختلف وارد شده به آن رسیدگی صورت گیرد."

آقای عبدالله افزود، در اثر بارندگی های اخیر 196 تن در ولایت پنجشیر، 34 نفر در ولایت بدخشان، 16 تن در ولایت پروان، 12 تن در ولایت نورستان و 73 تن دیگر در چهارده ولایت دیگر افغانستان جان باخته اند.

در عین حال رییس جمهور غنی نیز روز شنبه بر ایجاد صندوق کمک برای آسیب دیدگان تاکید نمود و از کشورها، موسسات کمک رسان و مردم این کشور خواست تا در این راستا از همکاری دریغ نه ورزند.

این بار اول نیست که در برخی مناطق افغانستان ده ها تن به دلیل حوادث طبیعی، قربانی می شوند، بلکه قبل از این نیز در شماری از ولایت این کشور مانند ارگو بدخشان رویداد های مشابه طبیعی منجربه تلفات زیاد گردیده است.

اما یکی از شکایت ها همواره این بوده است که به آسیب دیده گان حوادث طبیعی در این کشور طوری که لازم است کمک ها درست و به موقع نرسیده است.

در عین حال اداره مبارزه با حوادث طبیعی افغانستان هشدار می دهد که شماری از مناطق این کشور هنوز هم تحت تهدید حوادث طبیعی قرار دارد.

محمد اسلم سیاس معاون این اداره در صحبت با رادیو آزادی با ابراز این مطلب گفت، تا هنوز کمک های اساسی به علت مسدود بودن راه ها به برخی از مناطق رسانیده نشده است:

"افغانستان یک کشور کوهستانی است احتمال ریزش برف سنگین، بارندگی های شدید و تلفات هنوز وجود دارد، کمک های که به دسترس حکومت قرار داشت به مردم رسیده، افرادی که در محاصره برف مانده اند، برای آنان از طریق هوا پرتاب می شود، سایر کمک ها که باید از طریق زمین رسانیده شود به نسبت بندش راه تا به حال رسانیده نشده است."

در این حال عبدالله عبدالله رییس اجرائیه حکومت وحدت ملی می گوید که مناطق آسیب پذیر افغانستان باید یک بار دیگر از سوی اداره مبارزه با حوادث طبیعی بررسی گردد تا در آینده تا حدی از تلفات در این مناطق جلوگیری صورت گیرد.

کارشناسان می گویند، هر چند پیش بینی حوادث طبیعی امکان پذیر نیست اما حکومت باید آمادگی های لازم داشته باشد تا بتواند به مردم آسیب دیده کمک های عاجل و به موقع برساند.

تمیم اخگر

XS
SM
MD
LG