لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۱ جوزا ۱۴۰۴ کابل ۰۳:۴۷

آیا حمل اسلحه شخصیت انسان را بلند می برد؟!


سنین نوجوانی و جوانی که سال های بسیار پر شور در سال های زندگی قلمداد می شود، به طور معمول دستخوش تاثیر هم سن و سالان شده و چه بسیاری نوجوانان و جوانان به این تاثیرات منفی، چراغ سبز نشان داده و مطیع آن می شوند، یکی از مشکلات عمده که دیده می شود حمل و نگهداری اسلحه به وسیله جوانان است که عواقب ناگواری را در قبال داشته است زمانیکه به شهر سر زدیم با نظریات و چشم دید های شماری از جوانان برخوردیم که محمد روحانی باشنده ولایت بامیان می گوید، در برخی از ولایات حمل اسلحه غیر قانونی توسط جوانان بیشتر بوده به خصوص در ولایت بامیان و دلیل آنرا در نبود امنیت می داند.

در ضمن حمل اسلحه، متاسفانه وجود ابزاری مانند چاقو، بکس پنجه، پرچه و قمه هم نزد جوانان باعث می شود که آنان در نخستین برخورد کلامی و مشاجره لفظی از آن استفاده کنند و موجب ضرب و جرح شوند.
حمل سلاح های ناریه و جارحه توسط برخی از نوجوانان و جوانان تنها احساس عدم امنیت نیست، بلکه چاقو به طور خاص و اسلحه به طور عام گویا نوع احساس قدرت به همراه می آورد.

مریم یک تن از متعلمین شهر کابل می گوید، معمولاً برخی از جوانان برای این که به اصطلاح در مقابل رقبای خود کم نیایند این وسیله را همراه خود دارند و اغلب برای قدرت نمایی و از میدان به در کردن رقبا از آن استفاده می کنند.

همایون باشنده شهر کابل یکی دیگر از دلایل حمل اسلحه، چاقو و برچه به وسیله جوانان را در نشر سریال ها و فلم های که از طریق تلویزیون ها نشر می شود می دانند.
خواستیم از فروشنده های اسلحه در مورد خرید و فروش آن حرف های داشته باشیم اما متاسفانه حاضر به مصاحبه نشدند اما با مبین یکی از دکانداران شهر کابل، در ضمن اینکه جمپر و پتلون مردانه به فروش می رساند در ویترین دوکانش چاقو، پرچه و بکس پنچه هم مشاهده می شد زمانیکه از خرید و فروش آن پرسیدم گفت بازار آزاد است.

علی بختیاری باشنده کارته سخی باز هم گفت، خرید و فروش اسلحه به شکل غیر قانونی و حمل آن توسط جوانان که همه روزه شاهد حادثات زیادی است ضعف دولت را نشان میدهد که به شکل درست کنترول ندارند.

ما هم سخنان و شکایات جوانان را گرفته راهی وزارت داخله افغانستان شده در این مورد مسوولان پولیس می گویند، در حال حاضر تعدادی از نوجوانان از این موضوع آگاهی درست ندارند که استفاده از اسلحه و حمل و نقل آن بدون مجوز قانونی جرم پنداشته شده است و سی سال جنگ افغانستان را به یک کشت زار ماین و ذخیره اسلحه مبدل کرده و هنوز هم در نقاط دور دست افغانستان وجود اسلحه نزد افراد محسوس می شود. نجیب دانش معاون سخنگوی وزارت داخله افغانستان می گوید روزانه بین 10 تا 15 جوان که اسلحه غیر قانونی حمل می کنند گرفتار می شوند.

آقای دانش در ادامه افزود، خرید و فروش وسایل جارحه از قبیل بکس پنچه و برچه جواز نداشته و جوانانی که در مورد شناسایی شوند حسب جرمی دارند و دستگیر می شوند.

نجیب دانش معاون سخنگوی وزارت داخله گفت اگر شخصی جواز اسلحه داشته باشد و آنرا شخص دیگری استفاده کند و با خود حمل نماید هر دو شخص مجرم شناخته شده دستگیر می شوند.

اختر محمد، بزرگ یکی از خانواده ها که جوانان زیادی را در شهر و بازار با اسلحه دیده می گوید، در این شرایط عدم آگاهی جوانان از موضوعات جرمی و غفلت خانواده ها در مقابل اطفال و نوجوانان شان است که در این مورد بزرگان فامیل توجهء جدی داشته باشند.

و در اخیر آقای دانش هم گفت، دلایل مختلف برای افزایش جرم و جرایم وجود دارد به خصوص عدم آگاهی جوانان، فقر و تنگدستی و همچنان نشر و پخش سریال های کشور های مختلف تاثیرات خود را گذاشته است که ادارات مربوطه در این مورد توجه نمایند.

وی افزود که در آینده با کمک ارگان های کشفی پلان کاری دارند تا در بخش جمع اوری سلاح های غیر قانونی اقدام کنند.

به باور آگاهان فروش اسلحه که اکثراً جنبه نا آشکار دارد و مردم چون سایر مواد ممنوعه آنرا بدست می آاورند، در شرایط جنگی بیشتر از هر چیز دیگر مورد بررسی قرار گیرد چونکه حیات انسان با سلاح در کمترین فرصت از بین می رود و خطر آن بیشتر از مواد مخدر و سایر اعمال ناشایست است.

پس چی خوب است اگر ممکن باشد در سایه یی آرامش و به دور از جنگ و اسلحه کشی زندگی کرد تا زندگی آرام داشت.

شما می توانید برنامه این هفته هوای تازه را از طریق ویب سایت رادیو آزادی www.radioazadi.com و صفحه فیس بوک هوای تازه (Hawa e Taza) هم بشنوید و هم بخوانید.

ترتیب کننده برنامه هوای تازه: فروزان حبیب زاده
وقت نشر برنامه: هفته دو بار روز های شنبه و سه شنبه

please wait

No media source currently available

0:00 0:14:05 0:00
لینک مستقیم

XS
SM
MD
LG