شبکه فعالان جوان برای اصلاح و تغییر می گوید که پاکستان بالای مهاجرین افغان فشار وارد می کند تا در فعالیت های ضد دولت افغانستان سهم گیرند و یا هم پاکستان را ترک کنند.
مسولان این شبکه از حکومت افغانستان خواستند تا هرچه زودتر جهت حل این مشکل اقدام کند.
هر چند موضوع اخراج اجباری مهاجرین افغان از پاکستان از حدود یک ماه به اینسو مطرح می شود، اما حالا گفته می شود که پاکستان بالای مهاجرین افغان در آن کشور فشار می آورد تا در فعالیت های ضد دولت افغانستان سهم گیرند.
این موضوع را شبکه فعالان جوان برای اصلاح و تغییر روز یکشنبه در نشست خبری در کابل مطرح کرد.
میثم احسانی رییس این شبکه گفت که حکومت افغانستان تا کنون در این خصوص اقدام لازم نکرده است:
"این مهاجرین زندانی می شوند و از مهاجرین افغان خواسته می شود که یا در برنامه های تروریستی دولت پاکستان را همکاری کنند و یا هم پاکستان را به گونهء اجباری ترک نمایند در کنار این جدی ترین مشکل این است که مهاجرین که در پاکستان استند حتا قدرت بیرون شدن از منازل شان را ندارند."
آقای میثم همچنان گفت که در ایالت خیبر پشتونخوا همه روزه ده ها افغان از سوی پولیس پاکستان بازداشت و زندانی می شوند.
به اساس معلومات شبکه فعالان جوان برای اصلاح و تغییر، تنها در ماه جنوری سال روان حدود 24 هزار خانواده مهاجر افغان در پاکستان به زور از این کشور اخراج و صد ها تن آنان زندانی شده اند.
این در حالیست که به اساس موافقه سه جانبه افغانستان، پاکستان و سازمان ملل متحد مهاجرین افغان که سند قانونی اقامت را داشته باشند می توانند تا پایان سال 2015 میلادی در آن کشور زندگی کنند.
گزارش ها از خیبر پشتونخوا می رساند که پس از حمله بر یک مکتب نظامی در پشاور، افغان های مقیم در پاکستان از سوی پولیس این کشور مورد آزار و اذیت قرار گرفته و کودکان شان نیز از رفتن به مکاتب محروم شده اند.
در همین حال وزارت خارجه افغانستان می گوید که برای حل مشکلات مهاجرین افغان در پاکستان با مقامات مرکزی و ایالتی این کشور صحبت نموده است.
سراج الحق سراج معاون سخنگوی این وزارت به رادیو آزادی گفت که مقامات پاکستانی تعهد نموده اند که مهاجرین افغان مقیم آن کشور مورد آزار و اذیت قرار نخواهند گرفت:
"ما با مقامات مرکزی پاکستان به تماس شدیم و ملاقات را که نماینده فوق العاده ما با وزیر سرحدات و قبایل در بخش مهاجرین داشت آنان گفتند که هیچ ایالت پاکستان حق تصمیم گیری را ندارد و آنان گفتند که نظر به توافق سه جانبه که میان افغانستان، پاکستان و ملل متحد شده مهاجرین افغان تا 31 دسمبر2015 می توانند در آنجا باشند و درخواست دیگری هم شده بود که مهاجرین که کارت ندارند باید زودتر ثبت شوند."
از سوی دیگر وزارت امور مهاجرین افغانستان می گوید که قرار است در هفتهء جاری وزیر امور مهاجرین این کشور برای حل مشکلات مهاجرین افغان به پاکستان برود.
به اساس معلومات این وزارت و کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور مهاجرین، در حال حاضر حدود یک و نیم میلیون افغان به گونه قانونی و حدود یک میلیون دیگر به گونه غیر قانونی در پاکستان زندگی می کنند.
بر علاوه پاکستان در ایران نیز مهاجرین افغان مورد آزار و اذیت قرار می گیرند و کارشناسان افغان می گویند که حکومت افغانستان باید زمینه برگشت مهاجرین افغان را هر چه زودتر به کشور مساعد سازد.
آرزو غیاثی