لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ جوزا ۱۴۰۴ کابل ۰۱:۲۵

ذبیح الله بیدار زندگی خود را تغییر داد!


ذبیح الله بیدار
ذبیح الله بیدار

ذبیح الله بیدار جوانی از ولایت ننگرهار که در کشور همسایه پاکستان در یک خانواده متوسط بدنیا آمده تحصیلات ابتدائیه و متوسطه را در یکی از لیسه های پاکستان پیش برده و از صنف 9 تا 12 اول نمره صنف خود بوده است.

وی بعد از این که فارغ می شود بنابر مشکلات اقتصادی نمی تواند تحصیلات عالی را پیش ببرد با آنکه دوستانش وعده یک اندازه کمک را برایش می دهند اما اقتصاد ضعیف شان تقاضا نمی کند باقی پول را بپردازد تا تحصیلات عالی خود را در پاکستان به پیش ببرد.

بر می گردد به افغانستان و امتحان کانکور را سپری کرده در پوهنتون ننگرهار در رشته ادبیات کامیاب می شود اما بنابر مشکلات اقتصادی نمی تواند تحصیل را به کشور پیش ببرد دوباره به پاکستان بر می گردد.

ذبیح الله زمانیکه دوباره به پاکستان می رود در آن جا بعضی از کورس ها و انستیتوت های انگلیسی را پیش می برد و یگانه تشویق کننده و یاری رسانش در راه تحصیلاتش مادرش می باشد اما از قضا مادر ذبیح الله بنابر مریضی وفات می کند.

بعد از وفات مادر، مشکلات ذبیح الله بیشتر می گردد و پدرش هم به تنهایی نمی تواند امور خانواده را پیش ببرد آنها دوباره به افغانستان بر می گردند. ذبیح الله کورس های انگلیسی که در پاکستان تعقیب کرده بود به وی کمک می کند تا بعد از امتحان در یکی از شرکت های خصوصی به حیث استانت عملیاتی وظیفه پیدا کند و تحصیلات عالی را هم در رشته اقتصاد پیش ببرد.

ذبیح الله که زندگی غریبانه داشت به این فکر می کرد که چگونه می تواند خود و خانواده خود را از این همه مشکلات نجات دهد.

وی می گوید، زمانی احساس این را پیدا کرد که از یک روپیه بیش نداشت اما حال چند وظیفه و معاش مناسب دارد اما از اینکه حال مادرش در جمع شان نیست تا ذبیح الله را بیبنید احساس مأیوسی می کند.

ذبیح الله می گوید، با آنکه یک شخص با قناعت بوده اما آرزو داشت زودتر به یک مقام برسد در حال حاضر وی در ضمن تحصیلات و وظیفه که دارد علاقه به هنر نطاقی و تمثیل درامه هادارد که در سه چار ویدیو کلپ ها آواز خوانان هم کار کرده و به گفته خودش سه چار وظیفه را پیش می برد.

ذبیح الله بیدار جوانی که غربت و غریبی زیاد را سپری کرده بود فعلاً از کار و زندگی خود راضی است و حال می تواند به خود و خانواده خود کمک کند. وی می خواهد در آینده از طریق رشته تحصیلی خود تجارت کند و خودش رئیس خود باشد.

ذبیح الله بیدار در اخیر گفت، زبان انگلیسی نمی تواند جوانان را به جای برساند باید یک رشته را انتخاب نمایند تا از طریق تحصیلات زندگی خود را رنگ و رونق دهند.

چگونه خود را از تعصبات باید نجات داد!

از درون رنگ تعصب بزدای ** بر خرد راه تامل بگشای....

تعصبات و ذهنی گرایی پدیده های جداگانه بوده به نیک و بد آن نیز آشنایی کامل وجود دارد. اما اگر متوجه شده باشید شماری از بزرگان فامیل افکار تبعیضی، قومی، نژادی، مذهبی و سیاسی که دارند آن را بالای جوانان و نوجوانان خود تحمیل می کنند و شماری جوانان هم بدون آگاهی از مسایل کور کورانه قبول می کنند.

این گونه افکار باعث می گردد که جوانان نتوانند درست قضاوت کنند.

زمانی که در شهر سرزدیم با سخنان جوانانی روبرو شدیم که می گفتند هنوز هم خانواده های وجود دارد که فکر و مفکورهء را که از گذشته داشته اند بالای اطفال و نوجوانان خود تحمیل می کنند و می خواهند همان راه پدر و پدر کلان های شان را که شاید خوب نبوده پیش، بگیریند.

صدف محصل رشته اقتصاد پوهنتون کابل است که در ساحه اکادمی چنین سخنان را شنیده و با برخورد خشن محصلین در این مورد مواجه گردیده است.

عتیق الله از ولایت پروان می گوید، در برخی از ولایات به خصوص ولایت پروان خانواده های وجود دارد که اعضای بزرگ خانواده همان فکر و مفکوره جنگی و تفنگ بدست که داشت بالای جوانان خود هم تحمیل می کنند تا همان راه را پیش گیرند.

"کسی که به مرگ تعصب می میرد به مرگ جاهلیت می میرد" این سخنان از سید کاکر یک تن از باشنده گان شهر کابل است.

تحمیل کردن مفکوره خانواده ها مثل ازداوج به خواست پدر و مادر، انتخاب رشته تحصیلی، برقراری ارتباطات با دوستان و اقارب همه و همه از مشکلاتی است که جوانان را در آینده عقده یی به بار می آورد.

عاشق الله یعقوب نویسنده و کارشناس مسایل اجتماعی می گوید، بزرگان خانواده ها حرف های زیادی به گفتن دارند که به فرزندان شان بگویند اما نباید نظریات و افکار خود را بالای آنها تحمیل کنند چرا که هر نظر در زمان خود صاحب بوده نه در زمان دیگر.

آقای یعقوب در ادامه گفت، تعصبات و ذهنی گرایی یک نوع بیماری ساری است که به دیگر افراد جامعه سرایت می کند و در ضمن جوانی که با تعصبات و افکار منفی بزرگ می شود از نگاه روانی در آینده یک شخص بغاوت گر، عقده ای و پرخاشگر و جنجالی به بار می آید.

در اخیر عاشق الله یعقوب نویسنده و کارشناس مسایل اجتماعی گفت، بزرگان آینه اطفال و نوجوان استند به آنان افکار مثبت را بیاموزانند و جوانان هم خود با حصول مسایل درست و نادرست به معلومات خود اضافه نمایند و از فکر و مفکوره خود پیش بروند.

برنامه هوای تازه را از طریق ویب سایت رادیو آزادی www.radioazadi.comوصفحه فیسبوک هوای تازه (Hawa e Taza) هم شنیده و هم خوانده می توانید.

ترتیب کننده برنامه هوای تازه: فروزان حبیب زاده

وقت نشر برنامه: هفته دو بار روز های شنبه و سه شنبه

please wait

No media source currently available

0:00 0:14:39 0:00
لینک مستقیم

XS
SM
MD
LG