واشنگتن در مورد سقوط یک طیارهء نظامی ارمنستان از سوی آذربایجان در منطقه جدایی طلب ناگورنا قره باغ ابراز نگرانی کرده است.
جین ساکی سخنگوی وزارت خارجه امریکا می گوید، این رویداد یادآوری دیگری جهت نیاز به کاهش تنش ها و احترام به آتش بس در منطقه است.
ساکی دیروز به خبرنگاران گفت، هیچ راهء حل نظامی برای جنگ وجود ندارد.
ایالات متحده امریکا، فرانسه و روسیه در واکنش به سقوط طیاره نظامی قوای ارمنی گفته اند، این حادثه نشان میدهد که هرچه زودتر باید تلاش ها برای حل پایدار تنش های چند دهه ای میان این دو کشور صورت گیرد.
وزارت دفاع آذربایجان دیروز گفت، نیرو های این کشور یک هلیکوپتر مربوط به قوای ارمنی را که می خواست تیرانداری کند، هدف قرار داده اند.
وزارت دفاع آذربایجان بر اساس گزارش های ابتدایی از کشته شدن سه تن از سرنشینان این طیاره نظامی خبر داد.
قوای دفاع خودی منطقه خودمختار ناگورنا قره باغ که توسط ارمنی نژاد ها اداره می شود گفتند، یک هلیکوپتر آنها که مصروف ماموریت آموزشی بود، سقوط داده شده است.
وزارت دفاع ارمنستان ادعای آذربایجان را که گویا طیاره نظامی این کشور قصد تیراندازی را داشت بی بنیاد خواند.
ارت سرنیوف هاناسین سخنگوی وزارت دفاع ارمنستان این رویداد را یک رویداد تحریک آمیز که می تواند منجر به افزایش تنش ها در منطقه شود خواند.
وی همچنان افزود، عواقب سقوط این طیاره، به آذربایجان بسیار دردناک خواهد بود که مسوولیت آنرا رهبری سیاسی آنکشور به عهده خواهد داشت.
در بیست سال گذشته این نخستین باریست که یک طیاره نظامی در منطقه مورد نزاع ناگورنا قره باغ هدف قرار گرفته است.
فردریک موگرنی مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پس از وقوع این حادثه در بروکسل گفت، باید تمام طرف ها از خود خویشتنداری نشان داده و از هر گونه اقدام و اظهارات که منجر به خشونت می شود، جلوگیری کنند.
وی همچنان خواهان تحقیقات در مورد سقوط این طیاره شد.
ارمنستان و آذربایجان بر سر منطقه ناگورنا قره باغ از زمانی با هم نزاع دارند که جدایی طلبانِ ارمنی در جریان جنگ در اوایل دهه 1990 میلادی این منطقه را از آذربایجان تصرف کردند.
با وجود سال ها مذاکرات میان هر دو کشور با میانجیگری بین المللی دو طرف هنوز توافقنامه صلح را امضاء نکرده اند.
تبادل آتش میان نیرو های آذری و ارمنی همواره در سرحد منطقه جنجال برانگیز ناگورنا قره باغ صورت می گیرد.
آذربایجان که غنی از نفت بوده و بودیجه دفاعی بزرگ دارد گفته است در صورت ناکامی دیپلوماسی می تواند منطقه را دوباره بگیرد.