انتخاب رشته دلخواه تحصیلی حق مسلم هر جوان است و یکی از تصمیم های مهم و سرنوشت ساز زندگی هر فرد در عصر حاضر همین انتخاب رشته تحصیلی، انتخاب شغل، همسر گزینی و ازدواج است. اما در افغانستان برخی از جوانان به این باور که رشته تحصیلی خود را از روی اینکه آن رشته مشهور است یا همچشمی و سیالی و شریکی را در نظر میگیرند و بدون آگاهی و معلومات دقیق یکی از رشته ها را انتخاب می کنند.
یکی از این جوانان رویین فارغ صنف دوازدهم یکی از مکاتب شهر کابل که رشته اقتصاد را نظر به شهرتی که در بین جوانان دیگر دارد انتخاب کرده و می خواهد در این رشته ادامه تحصیل کند.
اکثراً دیده شده که این گونه انتخاب رشته تحصیلی که از روی شهرت و گویا مشهور بودن آن انتخاب می گردد سودمند نمی باشد و اکثر جوانان با آن رشته که استعداد آنرا نمی داشته باشند سازش کرده نمی توانند اگر به یکی از کشور های خارجی هم به ادامه تحصیل بروند آینده شان با پیامد های خوب به همراه نمی باشد و زمینه کاریابی هم برای شان مشکل می باشد.
با تایید سخنان جوانان، نذیر احمد نذیر یک تن از جوانانی که تحصیلات عالی را در کشور های خارجی به پایان رسانیده می گوید، در این اواخر دیده می شود که تعدادی از جوانان از روی شهرت و مشهور بودن پوهنځی آن رشته را انتخاب می کنند در حالیکه رشته های زیادی وجود دارد تا انتخاب گردد و در اخیر برای شان زمینه کار هم به آسانی مساعد گردد.
در ادامه آقای نذیر گفت، در هیچ کشوری کدام ادارهء وجود ندارد که به جوانان مشوره بدهد، بهتر است جوانان به حال خود شان گذاشته شوند و رشته مورد علاقه خود را خود شان انتخاب کنند نظر به اینکه کدام اداره مطابق پالیسی خود به جوانان آگاهی دهد.
پس مهم تر از همه اینست وقتیکه آن عده از جوانانی که تحصیلات شان را در رشته دلخواه خود به پایان می رسانند در مقایسه با جوانان که از روی سر زبان بودن رشته یا به اصطلاح هم چشمی در آن رشته تحصیل می کنند موفقیت های زیادی را به دست می آورند و آینده شان نیز با پیامد های خوب و چشم گیری روبرو می شود.
جوانان تیاتر را زنده نگه داشته اند!
تیاتر و تمثیل با زندگی انسانها پیوند ناگسستنی دارد. در ممالک رو به انکشاف در پهلوی وسایل تعلیم و تربیت از تیاتر، یعنی تمثیل و صحنه حمایت شایان می گردد تا از آن در انکشاف ذهن و دماغ مردم استفاده قوی تر بکنند.
تاریخ هنر تیاتر و بازیگری در افغانستان هم عمر طویلی دارد. با آغاز جنگ های داخلی در افغانستان، ضربان قلب تیاتر به کُندی گرایید اما با فروکشی آتش جنگ برای بار دیگر تیاتر جان گرفت و همه ساله از این روز تجلیل به عمل می آید که هفته پیش هشتمین جشنواره تیاتر ملی افغانستان با همکاری نهاد های داخلی و موسسات بین المللی در کابل برگزار گردید.
ابراهیم هوتک مسوول بخش فرهنگی گویته انستیتوت گفت، در این جشنواره بیشتر از 15 گروه نمایشی اشتراک داشتند که هشت گروه از ولایات و هفت گروه دیگر از کابل بود که با ترکیب جالب جوانان به نمایش گذاشته شد.
برخی از هنرمندان تیاتر که به این جشنواره اشتراک کرده بودند و نمایشاتی اجرا کرده اند می گفتند، با آنکه از طرف مردم تهدید می شوند اما نظر به علاقه شان به هنر تیاتر، این هنر را پیش می برند ولی هیچ امکانات در ولایات شان موجود نیست تا هنرمندان تمرین کنند و برای رشد فرهنگ گام اساسی تری بردارند.
ابراهیم هوتک مسوول بخش فرهنگی گویته انستیتوت با تایید گفته های جوانان گفت اشتراک و دید جوانان نسبت به گذشته تغییر کرده است اما جامعه سنتی داریم که تیاتر تا هنوز جایگاه خود را در بین مردم نیافته است وی از دولت و وزارت اطلاعات و فرهنگ خواست تا به هنر تیاتر و هنرمندان توجه نماید.
اجمل تورمان مسول انجمن (حلقه اندیشه یی پل ) گفت، در طول چند سال تیاتردر حال سقوط بود ولی به همکاری گویته انستیتوت و خدمات ابراهیم هوتک مسوول بخش فرهنگی گویته انستیتوت هنر تیاتر در افغانستان دوباره جان گرفت و جشنواره های تیاتر آغاز گردید به همین منظور انجمن ( حلقه اندیشه یی پل) در هشتمین جشنواره تیاتر ملی افغانستان تقدیرنامه یی تشویقی برای آقای هوتک اعطا کرد.
برنامه هوای تازه را روی ویب سایت رادیو آزادی www.radioazadi.com <http://www.radioazadi.com> و صفحه فیس بوک هوای تازه (Hawa e Taza) هم شنیده و خوانده می توانید.
ترتیب کننده برنامه هوای تازه: فروزان حبیب زاده
وقت نشر برنامه: هفته دو بار روز های شنبه و سه شنبه