یک مقام حکومت ترکیه که نخواست از وی نام گرفته شود، به آژانس خبری فرانسه گفته است که ترکیه اجازه نخواهد داد که نیروهای ایتلاف به رهبری امریکا از قرارگاه های هوایی ترکیه استفاده نموده و عراق و سوریه را بمبارد کند.
بارک اوباما رییس جمهور امریکا دیشب در سخنرانی خطاب به ملت گفت، حملات هوایی اش در عراق وسیعتر خواهد شد و داعش را در سوریه هم هدف حملات هوایی قرار خواهد داد.
بارک اوباما گفت:
"من می خواهم مردم امریکا بدانند که این تلاشها از تلاشهای ما در عراق و افغانستان فرق دارد. این بار قوای زمینی امریکایی در خارج جنگ نخواهند کرد. این جنگ علیه تروریزم به شکل ثابت ادامه خواهد یافت تا داعش را از همه جا ریشه کن سازیم. ما از قوای هوایی خود استفاده خواهیم کرد، و نیروهای زمینی متحدین ما در میدان جنگ خواهند بود. این ستراتیژی، تروریستانی را سرکوب خواهد کرد که برای ما تهدید اند و در عین زمان در خط اول جنگ همکاران ما خواهند جنگید. ما ستراتیژی مشابهء را از چند سال به اینسو در یمن و سومالیا به پیش برده ایم."
ترکیه در سال 2003 هم به نیروهای امریکایی اجازه نداده بود، از خاکش بر عراق حمله کنند.
از سوی دیگر آلمان بیانات دیشب رییس جمهور اوباما را تایید نموده است. فرانک والتر شتاین مایر وزیر خارجه آلمان امروز به پارلمان کشورش در برلین گفت:
"کاملاً آشکار است که تنها ستراتیژی نظامی نمی تواند، داعش یا کدام گروهء دیگر اسلامی را ریشه کن سازد. بدون شک ما به یک ستراتیژی سیاسی هم نیاز داریم. اگر شما بیانات دیشب رییس جمهور اوباما را شنیده باشید، این بخشی از اظهارات وی بود."
چین در عکس العمل به خبر جنگ جدید امریکا در شرق میانه محتاطانه ابراز نظر کرده است.
هووا چون ینگ سخنگوی وزارت خارجه چین امروز گفت، جامعهء جهانی باید به طور مشترک علیه تروریزم اقدام کند و دراین تلاش ها باید قوانین بین المللی زیر پا نشود و از تمامیت ارضی کشور ها تخطی نشود.
در اجلاس جاری شانگهای در شهر دوشنبه نیز، اعضای این سازمان امروز نگرانی شان را داشتند که تعدادی از جنگجویان که در کنار شورشیان در سوریه و عراق میجنگیدند، حال به کشورهای شان برگشته و تهدیدی را برای این کشورها به شمول چین، به بار آورده اند.