رییس جمهور امریکا از معرفی حیدر العبادی بحیث صدراعظم عراق حمایت کرده است.
بارک اوباما، این اقدام را برای پیشرفت در آنکشور امیدوار کننده میداند.
اما در عراق نوری المالکی که از سال 2006 بحیث صدراعظم کار کرده، با تعیین شدن عبادی به حیث جانشین اش مخالف است.
عراق در حال حاضر با بحران سیاسی و امنیتی گسترده تر از هر وقت دیگر روبرو شده است.
نخست پیشروی های گروه دولت اسلامی در بخش های مختلف این کشور نگرانی ایجاد کرده و دوم بی ثباتی سیاسی و مخالفت ها میان رییس جمهور فواد معصوم و صدراعظم نوری المالکی اوج گرفته است.
آقای معصوم، حیدر العبادی را بحیث صدراعظم آنکشور تعیین کرده که با مخالفت مالکی به همراه شده است.
در امریکا رییس جمهور بارک اوباما از انتخابات عبادی در این مقام به عنوان یک اقدام امیدوار کننده برای پیشرفت یاد کرده است.
اوباما در جریان رخصتی هایش در ایالت ماساچوسیتس، تاکید کرد که عبادی به زود ترین فرصت ممکن یک کابینه همه شمول را تشکیل دهد:
" این رهبری نو وظیفه مشکلی دارد. باید اعتماد اتباعش را با یک حکومت فراگیر و با برداشتن گام ها نشان دهد که مصمم است. "
رییس جمهور امریکا گفت که عراق روز های سختی را گذشتانده و رهبران سیاسی این کشور باید با هم مشترکاً کار کنند.
اوباما همچنان افزود که او و معاونش جو بایدن، با داکتر حیدر العبادی صحبت کرده و انتخاب اش را در مقام صدارت عراق مبارکباد گفته اند.
از جانب دیگر جان کری وزیر خارجه امریکا از عبادی خواسته تا به زود ترین فرصت یک حکومت همه شمول را تشکیل دهد.
آقای کری در سخنرانی امروزش در سیدنی آسترالیا گفت: ایالات متحده آماده است تا با حکومت فراگیر در عراق هر گونه همکاری کند:
" بدون کدام سوال، ما آماده هستیم تا روی گزینه های بیشتر سیاسی، اقتصادی و امنیتی، زمانیکه عراق به تشکیل حکومت نو آغاز کرد، غور کنیم. "
حیدر العبادی عضو حزب دعوه اسلامی است. نوری المالکی هم عضویت همین حزب را دارد اما با تعیین شدن العبادی در این مقام مخالف است.
مالکی، رییس جمهور معصوم را به تخطی از قانون اساسی بخاطر تعیین کردن عبادی متهم می کند. اما نوری المالکی به دامن زدن خشونت های فرقه یی در عراق متهم شده است اما وی اتهام ها و برکناری از قدرت را رد می کند.
مالکی از سال 2006 بحیث صدراعظم کار کرده و در انتخابات ماه اپریل هم به پیروزی رسید.
بیشترین نگرانی امریکا و غرب در حال حاضر بر می گردد به بی ثباتی امنیتی و سیاسی در عراق، زیرا پیشروی های دولت اسلامی و جبهه النصره در شمال و غرب این کشور خیلی سریع بوده که در نتیجه شعییان، مسیحییان و یزیدی ها با خطر های زیاد روبرو شده اند.
در تازه ترین تحولات، جت های جنگی امریکا به روز دوشنبه چهار حمله هوایی را بالای پوسته های شورشیان سنُی در شمالغرب عراق انجام دادند.
اردوی امریکا می گوید: حملات بر شهر سینجار پوسته ها و وسایط گروه دولت اسلامی عراق را از بین برده و یا قسماً تخریب کرده است.
بارک اوباما رییس جمهور امریکا هفته گذشته به حملات هوایی علیه شورشیان عراقی به منظور حفاظت از منافع و اتباع امریکا و همچنان غیرنظامیان دستور داد.
دولت اسلامی عراق و جبهه النصره هشدار داده اند که شعییان، مسیحییان و سایر اقلیت ها را سرکوب خواهند کرد.