لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۲۳ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۲۷

روحانی: موافقتنامه موقت، اسراییل را در انزوا قرار داده است


حسن روحانی رییس جمهور ایران
حسن روحانی رییس جمهور ایران
رییس جمهور ایران که از طریق تلویزیون دولتی پس از صد روز از آغاز کار حکومت اش صحبت می کرد گفت، در جهان و شاید هم در ایران نیروهای وجود دارند که مخالف این توافقنامه هستند، اما وعده داد که از طریق بحث و مذاکره با جامعه بین المللی به حل این موضوع و به رفع تعزیرات علیه ایران می پردازد.

حسن روحانی گفت، موافقتنامه موقت، اسراییل را که یک رقیب منطقه یی ایران به شمار می رود، در انزوا قرار داده است. اسراییل یکی از مخالفین سرسخت موافقتنامه ایران با قدرت های جهان است که روز یکشنبه گذشته در شهر ژینو به امضاء رسید.

اما متحدین ایالات متحدهء امریکا اسراییل و عربستان سعودی و همچنان عدهء از اعضای حزب جمهوری خواه امریکا مخالف این معامله با ایران اند.

در حالی که این موافقتنامه فشار های جهان را بر تهران تضعیف می کند، مخالفین استدلال می کنند که این قرارداد اشتباه بوده و به ایران اجازه می دهد تا برنامه هسته یی اش را به پیش ببرد.

اما این موقف مخالفین از سوی رییس جمهور ایالات متحدهء امریکا رد شده است. بارک اوباما گفت، این توافق ایران را از مسیر ساختن سلاح اتمی منحرف می سازد، امنیت امریکایی ها را تقویت می کند و همزمان فرصتی را برای ایران و غرب مساعد می سازد تا بی اعتمادی چندین دهه شان را برطرف کنند.

توافق با قدرت های جهان که برخی تحریم ها بالای ایران را بر طرف می سازد، به اقتصاد آسیب دیدهء ایران کمک خواهد کرد.

حسن روحانی در گفتگو تلویزونی اش دیروز گفت، این موافقتنامه به منفعتی اقتصادی ایران خواهد بود.

رییس جمهور ایران مشکلات اقتصادی شدید به شمول 40 درصد انفلاسیون و بیش 10 درصد بیکاری در این کشور را تایید کرد و گفت که تعزیرات در مشکلات اقتصادی ایران نقش داشتند. اما او مدریت نادرست محمود احمدی نژاد رییس جمهور سابق ایران در این مشکل، قاطع خواند.

بر اساس توافقنامه موقت، ایران غنی سازی یورانیم خود را تا 5 درصد محدود می سازد. یعنی کمتر از درجهء که برای ساختن سلاح اتمی بکار می رود.

همزمان با این، نتايج يک نظر سنجی در آمريکا نشان می‌دهد،۴۴ درصد کسانی که مورد پرسش قرار گرفته ‌اند از توافق هسته‌یی ايران و گروه پنج به اضافهء يک حمايت می‌کنند و ۲۲ درصد مخالف اند.

اين نظر سنجی که به طور مشترک از سوی خبرگزاری رويترز و موسسه آيپسوس انجام شده، نشان می‌دهد که حتی در صورت شکست توافق ژینو، فقط ۲۱ درصد پاسخ دهندگان خواهان استفاده از قوه عليه ايران بوده و۴۹ درصد افزايش تحريم‌ها و۳۱ درصد تأکيد بر ديپلماسی بيشتر را ترجيح می‌دهند.

اين نظر سنجی در فاصله دو روز گذشته از ۵۹۱ نفر انجام شده است.
XS
SM
MD
LG