لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۷ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۵۲

ایران، کیوبا و چین، کشور های با بیشترین محدویت و سانسور انترنتی


نهاد غیر دولتی دفاع از آزادی بیان فریدوم هاوس که در واشنگتن مستقر است، در گزارش تازهء "آزادی انترنت" که روز پنجشنبه نشر شد، وضعیت آزادی دسترسی و توسعهء انترنت را در 60 کشور جهان از ماه می سال 2012 تا اپریل 2013 میلادی بررسی کرده است.

در این گزارش نهاد غیر دولتی فریدوم هاوس، ایران، کیوبا و چین به حیث محدود ترین کشورها در زمینهء دسترسی به انترنت باقی مانده اند، که بیشترین ممانعت و سانسور انترنتی در آن وجود دارد.

به گفتهء ادریان شهبازی (Adrian Shahbazi) یک محقق نهاد فریدوم هاوس، مرگ یک وبلاگر در زندان ایران باعث شد تا جمهوری اسلامی در صدر خشن ترین کشورهای جهان که آزادی انترنت در آن وجود ندارد، قرار گیرد.
ادریان شهبازی می گوید:
"مثال کشته شدن یک استفاده کنندهء انترنت در ایران وجود داشت که ستار بهشتی بود، وی به خاطر نوشتن چیزی در انترنت، متهم به انتقاد از حکومت شده بود و زمانی که در توقیف پولیس قرار داشت، کشته شد. این مساله باعث تاثیر منفی بالای رکورد ایران شده است."

در این گزارش نهاد فریدوم هاوس کشورهای بلاروس، پاکستان و ازبکستان در جملهء کشور های محسوب شده اند که در آن کمترین آزادی دسترسی به انترنت وجود دارد.

لورا رید (Laura Reed) یک محقق دیگر فریدوم هاوس با ابراز اینکه تعدادی از کشورهای عضو اتحاد شوروی سابق از کشورهای محدود کنندهء آزادی انترنت اند، می گوید:
" در سال گذشته در کشورهای عضو اتحاد شوروی سابق از طریق اتخاذ تدابیر قانونی ما شاهد گام های اضافی به خاطر محدود ساختن آزادی دسترسی به انترنت بوده ایم. طور مثال در سال گذشته روسیه همچو تدابیری را اتخاذ کرده است. تعداد کسانی که به خاطر فعالیت در شبکه انترنت در روسیه مجازات شده اند در سال 2011 میلادی 31 و در سال 2012 به 103 تن افزایش یافته است."

از جملهء 60 کشور بررسی شده، وضعیت آزادی انترنت در 34 کشور آن خراب تر شده است. طور مثال، فریدوم هاوس به ایالات متحدهء امریکا اشاره می کند که به خاطر افشای برنامهء نظارت از انترنت ادارهء امنیت ملی آن کشور، آزادی دسترسی به انترنت در امریکا خیلی کاهش یافته است.

please wait

No media source currently available

0:00 0:02:20 0:00
لینک مستقیم
XS
SM
MD
LG