لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۱۸

طالبان تطبیق واکسین پولیو را در وزیرستان شمالی ممنوع اعلان کردند


ممنوعیت طالبان بر تطبیق واکسین پولیو در پاکستان، هزاران کودک را با خطر مبتلا شدن به بیماری فلج اطفال رو به رو ساخته است.

پاکستان یکی از سه کشور جهان است که پولیو یا فلج اطفال در آن شایع است.

به گزارش خبرگزاری دی پی آی آلمان، طالبان در همین هفته در اعتراض به حملات طیاره های بی پیلوت در مناطق قبایلی وزیرستان شمالی، ممنوعیت بر تطبیق واکسین پولیو را اعلان کردند.

بر اساس گزارش، در همین مناطق طالبان وابسته به القاعده پناه گزیده اند.

مظهر نثار، سخنگوی ادارهء حکومتی نظارت بر پولیو گفته است: بیش از دو صد هزار طفل از واکسین پولیو بی بهره شده اند و در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.

این ممنوعیت ابتدا توسط حافظ گل بهادر رهبر شورشیان در وزیرستان شمالی اعلان شد. این رهبر شورشی قبلاً پیمان صلح را با اردو بسته است.

در وزیرستان جنوبی هم رهبر شورشی طرفدار حکومت مولوی نذیر نامه های را علیهء برنامهء واکسین در شهرک وانه مرکز وزیرستان جنوبی پخش کرده است.

به گزارش خبرگزاری دی پی آی آلمان، در این نامه ها آمده که ایالات متحدهء امریکا و متحدان آن فعالیت های جاسوسی خود را در مناطق قبایلی این کشور تحت نام کمپاین پولیو به پیش می برند و در نتیجه با استفاده از طیاره های بی پیلوت سبب کشتار و تباهی در این مناطق می شوند.

کمپاین واکسین بعد از دستگیری داکتر شکیل افریدی با موانع برخورد.

افریدی به اتهام پیش برد برنامهء جعلی واکسین به هدف کمک با جاسوسان ایالات متحده امریکا که منجر به دریافتن محل اسامه بن لادن رهبر شبکهء القاعده شده بود، از سوی حکومت پاکستان دستگیر شد.

اسامه بن لادن در ماه می سال 2011 میلادی در یک عملیات نیروهای خاص ایالات متحده امریکا در داخل پاکستان کشته شد.

اما داکتر افریدی در ماه می امسال توسط یک محکمه قبایلی بر اساس قوانین خیانت به سی و سه سال حبس محکوم شد.

سازمان صحی جهان روز پنجشنبه گفت که داکتر افریدی هیچ گونه کمپاین پولیو را به پیش نبرده است.

بر اساس گزارش، حکومت پاکستان تلاش کرده تا سران قبایلی را ترغیب کند که واکسین پولیو را به حملات طیاره های بی پیلوت ارتباط ندهند، اما موفق نشده است.

تعداد واقعات پولیو در پاکستان در سال گذشته به 198 مورد رسیده بود.

بر اساس گزارش، امسال 23 مورد جدید فلج اطفال در این کشور ثبت شده است.

اما متخصصان می گویند، احتمال دارد که کاهش در میزان بیماری فلج اطفال در پاکستان معکوس شود و هشدار داده اند که تقریباً نصف از واقعات جدید در منطقهء قبایلی گزارش داده شده است.
XS
SM
MD
LG