لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۱۹

شهریان کابل از افزایش سگ های ولگرد شکایت دارند


در این اواخر سگ های ولگرد در جاده های کابل در حال افزایش است. برخی از باشنده های شهر کابل در صحبت با رادیو آزادی گفتند، که موجودیت این سگ ها سبب گردیده تا آنها نتوانند بعد از تاریک شدن هوا از منازل شان خارج گردند. این افراد بر دور ساختن این سگ ها از ساحات مسکونی تاکید کرده از مسوولین خواستند تا این مساله را به گونه جدی پیگیری کنند.

«مسوولین، سگ های ولگرد را طوری که لازم است جمع آوری نموده، زهر بدهند و یا هرطوری که مناسب باشد. زمانی که حتی شام می شود نمی توانم بخاطر خریدن ضروریات خود از خانه خارج شده نمی توانیم، به طور گله یی سگ ها وجود دارد.»

«بخاطر موجودیت سگ ها اطفال در طول روز نمی توانند در بیرون از منزل به ساعتیری و بازی بپردازند، و از طرف شب هم اگر کسی مریض داشته باشد و یا ناوقت به خانه برگردد، 10 الی پانزده سگ در کوچه است و حتماً او را می گزد. از شاروالی می خواهیم تا این سگ ها را جمع آوری بکند و به این مشکل رسیده گی کند زیرا این مشکل روبه افزایش است.»

«تقاضا داریم که در مسوولین این سگ ها را از شهر دور بسازند و یا برای آنها طعمه زهری بدهند تا حد اقل در مسیر راه احساس مصئونیت بکنیم.»


به اساس گزارش های تازه، تعداد سگ های ولگرد در کوچه ها و بازار های شهر کابل ازدیاد یافته و دهها حادثه گزیدن افراد توسط سگ ها که احتمال می رود سگ های دیوانه بوده اند رخ داده است. به اساس معلومات علمی و تحقیقی، گزیده شدن انسان توسط سگ میتواند عواقب خطرناکی را در پی داشته و صحت انسان را با خطر مرگ مواجه سازد.

این مرض، از جمله امراض خطرناک ویروسی بوده و مرضی را موسوم به ربییس که اصطلاح عامیانه آن مرض سگ دیوانه است، سبب می شود.

داکتر ادریس ایازی یکی از وترنران ریاست وترنری وزارت زراعت در صحبت با رادیو آزادی گفت، که مرض سگ دیوانه از جمله امراض زونوز است که یک مرض مشترک میان انسان و حیوان خوانده می شود.

آقای ایازی در مورد مرض سگ دیوانه چنین گفت:
«مرض سگ دیوانه یک مرض فوق العاده خطرناک و ساری است، که می تواند از طریق سیستم عصبی انتقال کند در حقیقت یک مرض سیستم عصبی است. ویروسی است که می تواند از طریق گزیدن یا چک زدن سگ های آلوده به مرض وولگرد، انسان ها را دچار این مرض خطرناک بسازد.»

آقای ایازی افزود که، یکنوع مرض پرازیتی دیگر نیز بنام ایکونو کوکوزس از تماس با سگ ها و همچنان از طریق هوای آلوده به شکل "کیست " یا خریطهء پراز مایع آلوده، در جگر و یا شش انسان را سبب می گردد، که به گفته وی مشکلات زیاد ی را می تواند نزد انسان ببار آورد.

به اساس برخی از گزارش، این بیماری سالانه حدود چهل الی هفتاد هزار تن را در سراسر جهان به کام مرگ می کشاند. ریاست تنظیف شاروالی کابل می گوید، که آنها تدابیری در این رابطه داشته و اقدامات عملی را نیز انجام داده اند.

نثار احمد حبیبی غوری رییس تنظیف شاروالی کابل در صحبت با رادیو آزادی گفت، که آنها از آغاز سال تاکنون در از بین بردن سگ های ولگرد از شهر اقداماتی را انجام داده اند.
«موضوع سگ های ولگرد در شهر کابل به یک چالش بزرگ مبدل شده است، گروپ محو کلب های شاروالی کابل در بیشتر از سه ماه اول سال 1391 هفت هزار و شصت و هشت قلاده کلب را، محوکرده است.»

گفته می شود، در صورتی که یک شخص توسط سگ دیوانه گزیده شود و یا جلد وی خراشیده گردد، این مرض ویروسی در نتیجه فلج را سبب شده و در صورت عدم تداوی فوری سبب مرگ نیز می گردد.

به گفته متخصصین، واکسین سگ دیوانه می تواند از مصاب شدن به این بیماری جلوگیری کند. این واکسین برای افرادی که در معرض مصاب شدن به این بیماری اند داده می شود، قابل یاد آوریست که این واکسین میتواند برای افرادی که توسط حیوان مصاب، مورد حمله قرار گرفته اند، نیز تطبیق گردد.


سحرلیوال
XS
SM
MD
LG