Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Koronavírus: a legfertőzöttebb 9 állam és Magyarország adatai


Koronavírus: a legfertőzöttebb 9 állam és Magyarország adatai
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:00:56 0:00

Videós grafikonon a koronavírus fertőzések hétről hétre.

A hét első napjáig összesen 44 ezer új koronavírusos fertőzöttet regisztráltak világszerte, így már több mint 31 millió regisztrált esetet tartanak számon a járvány kezdete óta.

A legfertőzöttebb ország még mindig az Egyesült Államok, ahol jelenleg is 2,5 millió fertőzött van, és a vírus áldozatainak száma meghaladja a 200 ezret. A második India, ahol több mint 1 millió aktív beteg van, az elhunytak száma pedig a 90 ezerhez közelít.

A hétfői adatok szerint 876 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 18 866-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 3 krónikus beteg, így a halálos áldozatok száma 686.

Magyarországon hétfőtől szigorodtak a járványügyi előírások. Kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is.

Animált grafikonunkon a 9 legmagasabb esetszámmal rendelkező ország és Magyarország koronavírus fertőzéseinek alakulását mutatjuk be hétről hétre februártól szeptemberig.
XS
SM
MD
LG